dimarts, 22 de juliol del 2008

De Hans Gamper a Joan Gamper, una biografia emocional


Tot invent té darrera un gran inventor. Tota ideologia, un idealista. I tota empresa, associació, moviment, organisme, o club, algú que el va fundar. Així és com el 22 de novembre de 1877, encara que ningú ho savia encara, naixia a Winterthur (Suïssa), Joan Gamper, el fundador d’un dels clubs més famosos del món, el FC Barcelona. La història personal de Hans Gamper, ja des d’aleshores, és el que el porta a crear aquest club de futbol amb només 22 anys. Una història familiar trascendental des dels seus avis, que va marcar amb importància l’existència dels seus pares, ja que malalties, separacions i canvis van ser una constant a les seves vides.


Escrita amb passió per la seva néta, que mai va poder conèixer-lo en persona, De Hans Gamper a Joan Gamper, una biografia emocional, ens acosta a la vertadera personalitat d’aquest pioner del món de l’esport, a qui Suïssa i la ciutat de Barcelona li deuen molt.

Emma Gamper Soriano neix a Barcelona el 19 de gener de 1950. De 1955 a 1965 estudia a l’Escola Suïssa de Barcelona, acabant el seu batxillerat superior al Licée francès de la ciutat.
Al 1968 es trasllada a Zurich per cursar estudis de Bioquímica, a l’escola Politècnica d’aquesta ciutat (ETHZ). Després de viure 6 anys a la ciutat de la Limmat, Emma es casa i es trasllada al cantó de Ginebra. Allí neixen els seus tres fills.
Anys més tard es desplaça a Moscou per raons laborals. Una gran experiència per ella.
Actualment viu a Espanya, però un possible trasllat sempre és a la seva ment. La capacitat d’adaptació al canvi és heriditària, i de moment, no hi ha vacuna en contra d’ella.