dimarts, 22 de juliol del 2008

La Maçoneria a Catalunya (1868-1947), la història d'aquesta societat iniciàtica a la nostra terraLa Maçoneria a Catalunya (1868-1947) 2 vols. , és una reedició revisada i actualitzada de l’ampli estudi sobre la maçoneria catalana publicat pel doctor Pere Sánchez a principis dels 90. Ara, quan el tema torna a estar en ple debat, l’obra es completa amb noves dades i es presenta com una anàlisi acadèmica, científica i contrastada, allunyada de polèmiques i tergiversacions interessades.
Es tracta d’una visió global de la maçoneria -però plena de detalls- en una de les zones amb més implantació i desenvolupament al nostre país, amb més de dues-centes lògies documentades, i amb un influx social i polític que cal conèixer per poder entendre alguns dels fets més rellevants de la història més recent de Catalunya. El lector hi podrà seguir no només la història de la maçoneria, sinó també del feminisme, el lliurepensament, el pacifisme...Pere Sánchez Ferré (Barcelona, 1946) és doctor en història moderna i contemporània per la Universitat de Barcelona i fa més de 25 anys que investiga la història de la maçoneria. És membre fundador del Centro de Estudios Históricos de la Masonería Española.
Ha publicat bibliografia i treballs diversos sobre personatges com Azaña, Ferrer Guàrdia, Anselmo Lorenzo, Rossend Arús i sobre catalanisme, colonialisme, educació, moviment obrer i feminisme relacionats amb la maçoneria.